Lisävalo autoon

Parhaat lisävalot autoon – Vertailussa lisävalot

Auton lisävalot ovat erittäin tärkeä hankinta, erityisesti Suomen pimeinä talvi- ja syyskuukausina, ja niillä on useita hyötyjä. Auton lisävalot ovat erinomainen investointi, joka parantaa turvallisuutta ja ajomukavuutta. Ne auttavat kuljettajaa näkemään paremmin ja reagoimaan nopeammin erilaisiin tieliikenteen haasteisiin, mikä puolestaan edistää turvallista ja stressitöntä ajokokemusta.

Tässä artikkelissa jaamme parhaat lisävalot autoon.

Parhaat lisävalot autoon

Lisävalot - paneeli

Lisävalo Purelux Panther Aero S540
 • Kaksi tehotilaa (Purelux PowerBoost®)
 • Pitkälle kantava yhdistelmäkeila
 • Aerodynaaminen ja matala rakenne
 • Helppo kiinnitys pääty- tai alakiinnikkeillä
Lisävalo Purelux Panther Aero S540

Panther Aero S540 tarjoaa vaikuttavan valotehon, joka on mitattu 8151 lumenina. Tämä teho riittää valaisemaan tien tehokkaasti myös pimeillä ja huonosti valaistuilla alueilla. Valaisimella on mitattu kantama jopa 479 metriin 1 luxin valaistuksella, mikä tarkoittaa, että näet tiellä olevat esteet ja vaarat ajoissa ja voit reagoida niihin turvallisesti.

Panther Aero S540:ssä on kaksi eri tehotilaa: tieliikenteeseen hyväksytty rajoitettu tehotila ja täystehon käyttöön vapauttava Purelux PowerBoost®-tila. Voit valita tarpeisiisi sopivan tehotilan helposti valaisimen päässä olevaa nappia painamalla.

Valaisimen valokeila on suunniteltu erittäin toimivaksi Suomen vaihtelevissa olosuhteissa. Valokeila valaisee pitkälle eteenpäin, mutta sen lisäksi myös sivuille ja tien reunoille, jotta näet kaiken, mitä tiellä (tai pientareella) tapahtuu. Valokeila on pehmeästi rajattu ylös-alas suunnassa, mikä varmistaa, että valo osuu juuri oikeisiin kohtiin.

Valaisimen neutraali 5000 kelvinin värilämpötila on ihanteellinen tieliikenteeseen. Se helpottaa maastonmuotojen ja esteiden havaitsemista eikä aiheuta silmille häikäisevää kirkkautta. Neutraali värilämpötila sopii erinomaisesti myös huonoihin sääolosuhteisiin ja pitää katseen terävänä pimeydessä.

Panther Aero S540:n muotoilu on moderni ja tyylikäs. Sen aerodynaaminen rakenne vähentää ilmanvastusta, mikä on erityisen tärkeää katolla asennettaessa. Valaisimessa on myös kaksivärinen parkkivalo, joka lisää autosi näkyvyyttä.

Valaisimen runko on valmistettu laadukkaasta alumiinista, ja linssi on iskunkestävää Lexan polykarbonaattia. Valo on suunniteltu kestämään kovaa käyttöä ja erilaisia sääolosuhteita, ja se on tiiveysluokiteltu IP68/69K-standardin mukaisesti.

Kuinkas sitten asennus? Panther Aero S540:n asennus on itse asiassa yllättävän helppoa. Valaisimeen sisältyy sekä perinteiset päätyjalat että leveyssäädettävät kiskokiinnikkeet, joten voit kiinnittää sen eri kohteisiin tarpeidesi mukaan. Valaisimessa on myös kätevä DT-liitin, joka tekee kytkennästä yksinkertaista.

On hyvä huomata, että vaikka PowerBoost®-tila tarjoaa uskomattoman valotehon, se ei ole tarkoitettu normaaliin tieliikenteeseen. Kuljettajana sinun on oltava huolellinen, ettet käytä tätä tehotilaa tavanomaisilla teillä.

Purelux Panther Aero S540 on erinomainen valinta lisävaloksi autoon kuin autoon.

Purelux Panther Aero S540
Valostore
199,90 €
Lisävalo Purelux Panther S540 Gen2
 • PowerBoost®-teknologia
 • Ennennäkemätön koko-tehosuhde!
 • Pitkälle kantava yhdistelmäkeila
 • Miellyttävä 5000K värilämpötila
 • Tyylikäs kaksivärinen parkkivalo
 • Helppo kiinnitys pääty- tai alajaloilla
Lisävalo Purelux Panther Aero S540

Purelux Panther S540 Gen2 on päivitetty versio edellä esitellystä suositusta Panther S540 -lisävalopaneelista, ja se tarjoaa entistäkin parempaa suorituskykyä ja monipuolisia ominaisuuksia.

Panther S540 Gen2 on niinikään varustettu PowerBoost®-teknologialla, joka mahdollistaa huiman valotehon. Valaisimen valoteho voi saavuttaa jopa 15020 lumenia PowerBoost-tilassa, ja se tarjoaa erinomaisen kantaman jopa yli 600 metriin (@ 1 lux). Tämä tarkoittaa, että voit nähdä selvästi pitkälle eteenpäin ja havaita tiellä olevat esteet ja vaarat hyvinkin ajoissa.

Panther S540 Gen2:ssa, kuten edeltäjässäänkin on kaksi eri tehotilaa: tieliikenteeseen hyväksytty rajoitettu tehotila ja maastoajoon tarkoitettu PowerBoost-tila. Voit vaihtaa näiden tilojen välillä helposti valaisimen päässä olevaa nappia painamalla. PowerBoost-tila antaa valaisimelle täyden potentiaalin, mutta huomaa, että sitä ei tule käyttää normaalissa tieliikenteessä.

Panther S540 Gen2:n valokeila on suunniteltu antamaan tehokasta ja tasaisesti jaettua valoa. Valokeila on sivusuunnassa leveämpi, mikä tarkoittaa, että se valaisee leveämmän tienosuuden tasaisesti laidasta laitaan heti auton edestä alkaen. Valokeila on myös pystysuunnassa matalampi, joten se valaisee myös tien reunat ja penkat tehokkaasti.

Valaisimen 5000 kelvinin värilämpötila on neutraali ja optimaalinen tieliikenteeseen. Se auttaa havaitsemaan maastonmuodot ja esteet selkeästi, eikä se häikäise kuljettajaa kirkkaasti. Neutraali värilämpötila toimii erinomaisesti huonoissa sääolosuhteissa ja auttaa säilyttämään näkyvyyden pimeässä.

Panther S540 Gen2:n muotoilu on moderni ja toimiva. Valaisin on suunniteltu kestämään haastavissa olosuhteissa, ja se on tiiveysluokiteltu IP68/69K-standardin mukaisesti. Runko on valmistettu korkealaatuisesta alumiinista ja linssi on iskunkestävää Lexan polykarbonaattia. Valo kestää hyvin kiveniskuja ja oksien raapimista.

Huomaa, että vaikka PowerBoost®-tila tarjoaa uskomattoman valotehon, se ei ole tarkoitettu normaaliin tieliikenteeseen.

Purelux Panther S540 Gen2 on niin ikään erinomainen valinta lisävaloksi, ja etenkin maastoon se on lyömätön vaihtoehto.

Lisävalo Purelux Panther S540 Gen2
Valostore
299,90 €
Lisävalo Purelux Panther Aero S300
 • Kaksi tehotilaa (Purelux PowerBoost®)
 • Miellyttävä 5000K värilämpötila
 • Ennennäkemätön koko-tehosuhde
 • Tyylikäs valinta
 • Helppo kiinnitys 
Lisävalo Purelux Panther Aero S300

Purelux Panther Aero S300 on kompakti ja aerodynaamisesti muotoiltu lisävalopaneeli, joka tarjoaa modernin ulkoasun lisäksi erinomaisen suorituskyvyn ja ajokokemusta parantavia ominaisuuksia.

Kuten aiemmissa kahdessa mallissa, Panther Aero S300:ssa on kaksi eri tehotilaa, joista voit valita käyttöösi sopivan tilan. Tieliikenteeseen hyväksytty rajoitettu tehotila ja Purelux PowerBoost®-tila tarjoavat kaksi erilaista valotehoa. PowerBoost®-tilassa valaisin voi tuottaa jopa 3930 lumenin valotehon ja tarjota kantaman jopa 352 metriin (@ 1 lux). Älä anna pienen koon hämätä – vaikka Panther Aero S300 on pienikokoinen, se tarjoaa erittäin vakuuttavan suorituskyvyn.

Valaisimen valokeila on optimaalinen tieliikenteeseen. Se valaisee pitkälle suoraan eteenpäin, mutta myös penkat ja tien reunat saavat riittävästi valoa. Valokuvio on pehmeästi rajattu ylös-alas suunnassa, mikä auttaa valon ohjautumista oikeaan paikkaan. Voit asentaa valaisimen jopa lähelle tienpintaa, esimerkiksi rekisterikilven alle ilmanottoaukkoon.

Valaisimen neutraali 5000 kelvinin värilämpötila on optimaalinen tieliikenteeseen. Se parantaa maastonmuotojen ja esteiden havaitsemista, eikä häikäise kuljettajaa. Lisäksi se toimii erinomaisesti huonoissa sääolosuhteissa ja auttaa pitämään näkyvyyden korkealla tasolla pimeässä.

Panther Aero S300:n aerodynaaminen muotoilu ja tumma optiikka tekevät siitä tyylikkään lisäyksen mihin tahansa ajoneuvoon. Vaikka valo näyttää näyttävältä, se on myös erittäin kestävä. Valaisin on tiiveysluokiteltu IP68/69K-standardin mukaisesti, ja sen runko on valmistettu pulverimaalatusta ja UV-suojatusta alumiinista. Linssi on iskunkestävää Lexan polykarbonaattia, ja valaisimen etuosa on tasainen, joten siihen ei kerry likaa ja lunta huonoissa sääolosuhteissa.

Valaisimen asennus on vaivatonta, ja mukana toimitetaan sekä perinteiset päätyjalat että leveyssäädettävät kiskokiinnikkeet. Valaisimessa on valmiina 2-napainen DT-liitin virtajohdossa sekä erikseen kytkettävät plusjohtimet parkkivaloille. Se sopii 12V- ja 24V-järjestelmiin, ja sen maltillinen referenssiluku (17.5) mahdollistaa sen käytön yhdessä muiden valojen kanssa alkuperäisiä valoja poistamatta käytöstä.

On hyvä huomata, että vaikka PowerBoost®-tila tarjoaa uskomattoman valotehon, se ei ole tarkoitettu normaaliin tieliikenteeseen. Kuljettajan on oltava varovainen, ettei käytä tätä tilaa tavanomaisilla teillä.

Lisävalo Purelux Panther Aero S300
Valostore
129,90 €
Purelux Major S800
 • Kaksi tehotilaa (Purelux PowerBoost®)
 • Miellyttävä 5000K värilämpötila
 • Ennennäkemätön koko-tehosuhde
 • Helppo kiinnitys 

Purelux Major S800 on erittäin tehokas lisävalopaneeli, joka tarjoaa vaikuttavan valotehon ja monipuoliset ominaisuudet. Se on suunniteltu erityisesti tarjoamaan kirkasta ja tasaisesti jakautuvaa valoa pimeillä teillä, ja se soveltuu erinomaisesti sekä tieliikenteeseen että off-road-ajoon.

Purelux Major S800 tarjoaa erinomaisen valotehon. Se toimii kahdella eri tehotilalla, joista toinen on tarkoitettu tieliikenteeseen ja toinen off-road-käyttöön. PowerBoost®-tila tarjoaa uskomattoman 21629 lumenin valotehon, joka mahdollistaa näkemisen jopa 765 metrin päähän.

Valon 5000 kelvinin värilämpötila on optimaalinen tieliikenteessä, mikä helpottaa maastonmuotojen ja esteiden havainnointia. Neutraali värilämpötila vähentää myös heijastuksia ja sokaisevaa kirkkautta, mikä on erityisen tärkeää huonoissa keliolosuhteissa.

Major S800:n tumma optiikka ja kehyksetön polykarbonaattilinssi tekevät siitä tyylikkään lisäyksen mihin tahansa ajoneuvoon. Se on suunniteltu kestämään haastavia sääolosuhteita ja likaa, ja sen ulkonäkö sopii niin moderniin kuin perinteiseenkin ajoneuvoon.

Valo toimitetaan sekä päätyjalkojen että leveyssäädettävien alajalkojen kanssa, mikä antaa joustavuutta kiinnityksen suhteen. DTP-liitin ja valmiiksi paikoillaan olevat johdot tekevät asennuksesta suoraviivaista.

Valoa voi käyttää niin 12V- kuin 24V-järjestelmissä, mikä tekee siitä monipuolisen vaihtoehdon erilaisiin ajoneuvoihin.

On hyvä huomata, että vaikka PowerBoost®-tila tarjoaa uskomattoman valotehon, se ei ole tarkoitettu normaaliin tieliikenteeseen.

Purelux Major S800
Valostore
329,90 €

Lisävalot - pyöreä

Lisävalo Shooter 9

Erittäin kapean ja kauaskantoisen valokeilan muodostava lisävalo, josta löytyy kaksi eri tehotilaa sekä oranssi ja valkoinen parkkivalo. Mitattu valoteho 9248 lm, mitattu kantama hurjat 892 m @ 1 lux!

Shooter 9 lisävalo

Shooter 9 on pyöreä lisävalo, joka tarjoaa erittäin kapean ja pitkäkantoisen valokeilan sekä monipuoliset tehotilat ja parkkivalot. Se on suunniteltu tarjoamaan huippuluokan näkyvyyttä ja valotehoa sekä tieliikenteessä että maastoajossa.

Shooter 9 tarjoaa erittäin kapean ja pitkän valokeilan, joka on ihanteellinen pimeillä teillä ajoon. Valokeilan kantama on vaikuttavat 892 metriä @ 1 lux, mikä tarkoittaa erinomaista näkyvyyttä eteenpäin.

Valossa on kaksi eri tehotilaa: tieliikennetila ja Boost-tila. Tieliikennetilassa se tuottaa 1000 lumenin valotehon, kun taas Boost-tilassa valotehoa on huikeat 9500 lumenia. Tämä mahdollistaa käytön erilaisissa tilanteissa ja tarpeiden mukaan.

Lisäksi Shooter 9:ssä on kaksivärinen parkkivalo, joka sisältää modernin oranssin ja perinteisen valkoisen valon. Tämä tekee lisävalosta monipuolisen ja auttaa erottumaan liikenteessä.

Shooter 9 on suunniteltu kestämään vaihtelevia sääolosuhteita ja haasteita. Alumiinirunko ja polykarbonaattilinssi ovat iskunkestäviä, ja valo on suojattu vedeltä ja pölyltä IP69K-luokituksen mukaisesti.

Valokeilan kapeus ja pitkä kantama on toteutettu heijastintekniikalla, joka hyödyntää syviä heijastimia ja tehokkaita ledejä. Tämä luo erittäin pistemäisen valokuvion, joka tarjoaa selkeän näkyvyyden eteenpäin.

Huomaa, että Boost-tilan käytössä on oltava varovainen, sillä se tarjoaa erittäin voimakkaan valotehon, joka ei sovellu normaaliin tieliikenteeseen. Boost-tila on tarkoitettu maastoajoon.

Kokonaisuutena Shooter 9 on erinomainen valinta, kun tarvitaan huippuluokan lisävaloa näkyvyyden parantamiseksi!

Lisävalo Shooter 9
Valostore
179,90 €
Purelux 7200 Pyöreä Lisävalo
 • Kaksi tehotilaa (Purelux PowerBoost®)
 • Pitkälle kantava yhdistelmäkeila
 • 6562 lumenia, 468 metriä (@ 1 lux)
 • Miellyttävä 5000K värilämpötila
 • Tyylikäs kaksivärinen parkkivalo
 • Kehyksetön Lexan polykarbonaattilinssi
 • Ohut ja siro rakenne
Purelux pyöreä lisävalo

Purelux 7200 on erittäin suorituskykyinen pyöreä lisävalo, joka tarjoaa lukuisia huippuominaisuuksia autoilijoille ja työkoneiden käyttäjille. Tämä lisävalo on todellinen monipuolisuuden mestari, ja siinä yhdistyvät tehokkuus, monipuoliset tehotilat, kaksivärinen parkkivalo ja huippuluokan suorituskyky.

Purelux 7200 on varustettu Purelux PowerBoost®-teknologialla, joka mahdollistaa valon käytön sekä tieliikenteessä että maastossa. Valoteho on mitattu vaikuttavaksi 6562 lumeniksi, ja se tarjoaa valoa jopa 468 metrin päähän @ 1 lux -tasolla. Tämä tekee siitä erinomaisen valinnan pimeillä ja haastavilla teillä ajoon.

7200:ssa on kaksi eri tehotilaa, joita voi vaihtaa helposti napin painalluksella. Tieliikennetila on tarkoitettu normaaliin ajamiseen ja se tarjoaa silti erinomaisen valotehon. Purelux PowerBoost®-tila sen sijaan poistaa rajoittimet ja vapauttaa täyden valotehon, mikä on hyödyllistä esimerkiksi maastoajossa tai erikoisolosuhteissa.

Valossa on kaksivärinen parkkivalo, joka voidaan sytyttää joko oranssina tai valkoisena. Tämä lisää näkyvyyttä ja auttaa erottumaan liikenteessä, mikä on erityisen tärkeää pysäköitäessä tai hitaassa liikenteessä.

7200:ssa on kehyksetön Lexan polykarbonaattilinssi, joka kestää kiveniskuja ja pitää linssin puhtaana lialta ja lumelta. Valon ohut ja siro rakenne mahdollistaa sen asentamisen vaikeisiinkin paikkoihin.

Valo tarjoaa miellyttävän 5000 kelvinin neutraalin värilämpötilan, joka on ihanteellinen tieliikenteeseen. Tämä auttaa erottamaan yksityiskohdat, maastonmuodot ja esteet selvästi kaikissa olosuhteissa.

7200:ssa tehon vaihtaminen on helppoa – siirtyminen Purelux PowerBoost®- ja tieliikennetilan välillä tapahtuu yksinkertaisesti nappia painamalla. Valaisin myös muistaa viimeksi käytössä olleen tehotilan, mikä tekee käytöstä mukavan vaivatonta.

7200:n moderni muotoilu, tumma optiikka ja kehyksetön linssi luovat tyylikkään ja näyttävän ulkonäön. Se sopii niin henkilöautoihin kuin Off-Road-ajoneuvoihinkin.

Valo on suunniteltu kestämään ankarissa sääolosuhteissa, ja se on varustettu UV-suojatulla alumiinirungolla ja korkeimmalla mahdollisella tiiveysluokituksella (IP68/IP69K).

Purelux 7200 on kaiken kaikkiaan monipuolinen ja suorituskykyinen lisävalo, joka tuo näkyvyyttä ja turvallisuutta ajamiseen. Se on erinomainen valinta kaikille, jotka tarvitsevat tehokasta ja monipuolista valaistusta liikenteessä ja maastossa.

Huomaa, että Purelux PowerBoost®-tilaa ei tule käyttää normaalissa tieliikenteessä.

Purelux 7200 Pyöreä Lisävalo
Valostore
149,90 €

Miksi lisävalot on tarpeellinen hankinta jokaiseen autoon?

 1. Parempi näkyvyys: Suomen talvissa päivänvalo on usein niukkaa, ja tiellä voi olla lumisateen, sateen tai sumun aiheuttamaa näkyvyyden heikkenemistä. Lisävalot voivat parantaa huomattavasti näkyvyyttä eteenpäin, auttaen kuljettajaa havaitsemaan tiellä olevat esteet, jalankulkijat ja muut ajoneuvot aikaisemmin ja selkeämmin.
 2. Parempi tiellä pysymisen kyky: Liukkailla ja jäisillä teillä ajaminen voi olla haastavaa. Lisävalojen valoteho auttaa havaitsemaan liukkaat kohdat ja mahdolliset liikennevaarat, mikä voi auttaa kuljettajaa säilyttämään paremmin auton hallinnan ja turvallisen ajolinjan.
 3. Parannettu reagointiaika: Lisävalojen ansiosta kuljettaja voi reagoida nopeammin tiellä tapahtuviin muutoksiin, kuten muiden ajoneuvojen jarrutuksiin tai tiellä lojuviin esineisiin. Tämä voi auttaa välttämään onnettomuuksia ja kolareita.
 4. Väsymyksen vähentäminen: Pimeällä ajaessa silmät joutuvat työskentelemään kovemmin, mikä voi aiheuttaa väsymystä ja lisätä matkustusmukavuuden heikkenemistä. Hyvät lisävalot voivat vähentää silmien rasitusta ja tehdä ajamisesta vähemmän uuvuttavaa.
 5. Turvallisempi ajaminen: Lisävalot parantavat yleisesti ottaen turvallisuutta tiellä. Ne voivat auttaa muita tienkäyttäjiä havaitsemaan oman autosi paremmin, vähentäen siten kolarien riskiä.
 6. Tieolosuhteisiin sopeutuminen: Suomen sääolosuhteet voivat vaihdella nopeasti, ja lisävalojen säädettävyys ja kirkkauden muuttaminen voivat auttaa sopeutumaan erilaisiin olosuhteisiin. Esimerkiksi sateessa tai lumisateessa lisävalojen himmentäminen voi olla hyödyllistä, jotta ne eivät aiheuta voimakasta heijastumista.
 7. Mahdollisuus kauemmas katsomiseen: Lisävalot, erityisesti kaukovalot, mahdollistavat katsomisen pidemmälle eteenpäin. Tämä on erityisen hyödyllistä haja-asutusalueilla, joilla valaistus on rajoitetumpi.
 8. Esteettinen lisäarvo: Lisävalot voivat myös antaa autollesi tyylikkään ja urheilullisen ulkonäön, mikä on monille autoharrastajille tärkeää.
Lisävalot autoon

Näin valitset oikeat lisävalot autoon

Suomessa pimeät talvi-illat ja haastavat sääolosuhteet ovat arkipäivää, ja hyvä näkyvyys liikenteessä on elintärkeää. Auton lisävalot ovat erinomainen tapa parantaa näkyvyyttä ja lisätä liikenneturvallisuutta erityisesti