Nurmikko

Nurmikon ilmaajat vertailussa – Löydä paras ilmaaja nurmikollesi

Nurmikon ilmaus on yksi tärkeimmistä toimenpiteistä nurmikon oikeaoppisessa hoidossa, ja se auttaa pitämään nurmikon terveenä ja kauniin vehreänä. Ilmaus tarkoittaa pienten reikien tekemistä nurmikkoon, jotta ilma ja vesi voivat kulkea paremmin juuristoon ja ravinteet tällä tavoin imeytyvät paremmin. Ilmaus auttaa myös ehkäisemään sammalen kasvua ja parantaa nurmikon ilmanvaihtoa.

Miksi ja milloin nurmikko kannattaa ilmata?

Nurmikon ilmaus on suositeltavaa tehdä keväällä ja syksyllä, kun nurmikko on aktiivisessa kasvussa. Ilmaus voidaan tehdä joko käsin tai koneellisesti. Koneellinen ilmaus on tehokkaampaa ja nopeampaa, ja sitä voidaan tehdä esimerkiksi nurmikon ilmaajalla tai lannoitus- ja ilmauslaitteella.

Kaiken kaikkiaan nurmikon hoito vaatii hieman aikaa ja vaivaa, mutta se kannattaa. Hyvin hoidettu nurmikko on kaunis ja terve, ja se lisää myös kotisi arvoa. Nurmikon ilmaus on yksi tärkeimmistä toimenpiteistä nurmikon hoidossa, ja sen säännöllinen tekeminen auttaa pitämään nurmikon kauniina ja terveenä.

Tässä artikkelissa vertailimme puolestasi parhaat nurmikon ilmaajat. Listallamme on työnnettävä, perässä vedettävä, akkukäyttöinen, bensakäyttöinen sekä sähköllä toimiva ilmaaja.

Parhaat nurmikon ilmaajat vertailussa

Paras työnnettävä nurmikon ilmaaja:

Työnnettävä nurmikon ilmaaja, Tarmo
 • Kevyt, helposti liikutettava
 • Terät on valmistettu teräksestä
 • Sopii monenlaisille nurmikoille ja maaperille
Tarmo nurmikon ilmaaja

Ensimmäinen asia, joka kiinnittää huomion Tarmo-nurmikon ilmaajassa, on sen keveys ja helppo liikuteltavuus. Laitteen terät ovat valmistettu kestävästä teräksestä, ja niiden avulla nurmikon juuret saadaan ilmavirtauksen läpäistävyyden parantamiseksi hyvin ilmattua. Tämä edistää kasvua ja auttaa poistamaan vettä, mikä voi aiheuttaa kasviongelmia.

Toinen positiivinen seikka Tarmo-nurmikon ilmaajassa on sen monipuolisuus. Laitetta voi käyttää monenlaisilla nurmikotyypeillä ja maaperillä. Lisäksi sen avulla saadaan aikaan optimaalinen ilmavirtaus syvälle maaperään, mikä auttaa välttämään kasviongelmia.

Tarmo nurmikon ilmaaja

Yksi miinus Tarmo-nurmikon ilmaajassa on sen koko. Laite on melko pienikokoinen, ja sitä voi olla hieman hankala käsitellä suuremmilla nurmikkoalueilla. Tämä saattaa johtaa siihen, että nurmikon ilmaus kestää kauemmin kuin suuremmalla laitteella.

Toinen mahdollinen haittapuoli on laitteen tehokkuus. Vaikka Tarmo-nurmikon ilmaaja pystyy parantamaan nurmikon ilmavirtauksen ja auttamaan kasvua, sen tehokkuus saattaa olla rajallinen suurilla nurmikkoalueilla. Suuremmilla alueilla käytettäväksi suositellaankin isompaa ja tehokkaampaa nurmikon ilmaajaa.

Osta, koska:
Älä osta, koska:
Tarmo nurmikon ilmaaja
Virtasenkauppa.fi
39,90 €

Parhaat nurmikon ilmaajat pienelle nurmikolle:

Einhell GC-SC 36/31 Li-Solo
 • Toimii 2 x 18 V akuilla (myydään erikseen)
 • 3-portainen keskitetty työsyvyydensäätö ja parkkiasento
 • Taittuva aisa pikakiristysvivulla
 • Nurmea säästävät isokokoiset etupyörät
 • Suositeltu nurmialueille 400 m² asti (akuista riippuen)
 • Käyttöaika (3,0 Ah akuilla) 15 min
 • Työskentelyleveys 310 mm
 • Terien lukumäärä 16
Li solo nurmikon ilmaaja
Einhell GC-SC 36/31 Li-Solo on akkukäyttöinen nurmikonilmaaja, joka on suunniteltu erityisesti pienemmille nurmialueille. Akkukäyttöinen ilmaaja on kätevä, sillä sen käyttöalue on rajoittamaton sähköverkon läheisyyteen. Ilmaajan työleveys on näppärä 31 cm, mikä on sopiva koko pienemmille nurmialueille. Työsyvyys on säädettävissä, joten voit määrittää optimaalisen ilmanvaihdon syvyyden. Ilmaaja on myös kevyt ja helppo liikuttaa, sillä se on varustettu käyttäjäystävällisellä kahvalla.
 

Akkukäyttöinen ilmaaja on hiljainen ja päästötön ja lisäksi sen akun ansiosta sitä voi käyttää ilman sähköliitäntää, mikä tekee sen käytöstä helppoa ja kätevää. Kuitenkin, akkukäyttöinen ilmaaja on vähemmän tehokas kuin moottoroitu ilmaaja, joten se sopii paremmin pienemmille nurmialueille. Ilmaajassa voi käyttää Einhellin Power-X-Change akkuja jotka käyvät kymmeniin eri koneisiin – akut ja laturit täytyy muistaa tilata erikseen.

Akun kesto on myös rajoitettu (riippuen käyttämäsi akun tehosta), joten jos sinulla on suurempi nurmialue, saatat joutua lataamaan akun kesken ilmanvaihdon, mikä on ärsyttävää. Siksi suosittelemme tätä laitetta pienemmille nurmialueille.

Osta, koska:
Älä osta, koska:
Einhell GC-SC 36/31 Li-Solo
Virtasenkauppa.fi
149 €
AL-KO SF 4036 EnergyFlex
 • Nurmikoille: 250 m² kertalatauksella
 • Ilmausterässä 12 terästerää
 • Työleveys: 36 cm
 • Paino: n. 12 kg
 
Nurmikon ilmaaja
 

AL-KO SF 4036 EnergyFlex-nurmikonilmaaja on kevyt ja käyttäjäystävällinen työkalu, joka sopii erityisesti pienemmille nurmialueille. EnergyFlex-järjestelmä mahdollistaa yhteensopivien akkujen käytön eri laitteissa, mikä tekee laitteesta käytännöllisen ja kustannustehokkaan, jos sinulla on jo akkuja muista laitteista.

Akkukäyttöisessä ilmaajassa on useita etuja. Ensinnäkin se on hiljainen ja päästötön, mikä tekee siitä ympäristöystävällisen vaihtoehdon. Lisäksi sen akun ansiosta sitä voi käyttää ilman sähköliitäntää, mikä tekee sen käytöstä helppoa ja kätevää.

Ilmaajan kevyt runko on valmistettu kestävästä alumiinista, mikä tekee siitä paitsi kestävän, niin myös kokoonsa nähden suhteellisen kevyen liikuttaa. Siinä on käyttäjäystävälliset kahvat, jotka tekevät sen liikuttamisesta helppoa. Kahvoissa on myös kuminen pintakerros, joka parantaa otetta ja vähentää tärinää. Ilmaajan työleveys on 36 cm, mikä riittää hyvin etenkin pienemmille nurmialueille.

Pieni miinus tässä ilmaajassa on sen rajallinen teho, joten se ei ehkä sovellu erittäin suurille tai haastaville nurmialueille. Huomaa myös, että EnergyFlex-akku ei tule mukana ilmaajan kanssa, joten jos sinulla ei ole jo sopivaa akkua, sinun on hankittava se erikseen.

Osta, koska:
Älä osta, koska:
AL-KO SF 4036 EnergyFlex
Virtasenkauppa.fi
250 €

Paras nurmikon ilmaaja suurille ja keskisuurille nurmikoille

AL-KO 38 P
 • Nurmikoille: alle 800 m²
 • Iskutilavuus: 53 ccm
 • Ilmausterä: 24 teräsjousta
 • Ilmausterän työleveys 37 cm
 • Työskentelysyvyyden säätö: keskitetty, 5-portainen
 • Keräystilavuus: 55 l
 • Paino: n. 20 kg
Nurmikon ilmaaja

AL-KO 38 P on moottoroitu nurmikonilmaaja, joka sopii erityisesti keskisuurille ja suurille nurmialueille. Moottorin ansiosta ilmaaja on tehokkaampi kuin manuaalisesti käytettävät ilmaajat, joten se soveltuu erityisen hyvin suuremmille nurmialueille.

Ilmaajan työleveys on 53 cm, mikä mahdollistaa nopean ja tehokkaan ilmanvaihdon suuremmillakin nurmialueilla. Työsyvyys on säädettävissä, joten voit määrittää optimaalisen ilmanvaihdon syvyyden. Ilmaaja on myös helppo liikuttaa, sillä siinä on pyörät ja käyttäjäystävällinen kahva. Moottorin ansiosta ilmaajassa on myös huomattavasti vähemmän käyttövoimaa vaadittavaa, mikä helpottaa käyttöä.

Ilmaaja on kuitenkin melko raskas, mikä voi hankaloittaa sen käyttöä, eli jos kunnon treeniä kaipaat, tässä on laite sinulle! Lisäksi ilmaajan moottori vaatii sähköliitännän, mikä tarkoittaa, että käyttöalue on rajoitettu sähköverkon läheisyyteen. Ilmaajan hinta on myös korkeampi kuin manuaalisten ilmaajien, mutta moottorin ansiosta se toisaalta on nopeampi ja tehokkaampi.

Osta, koska:
Älä osta, koska:
AL-KO 38 P
Virtasenkauppa.fi
496 €

Paras nurmikon ilmaaja keskikokoiselle nurmikolle

Bosch Verticut 1100
 • Moottorin teho: 1100 W
 • 14 pyörivää hiiliterästerää
 • Työskentelyleveys 32 cm
 • Työstökorkeus +5/0/-5/-10 mm
 • Säiliön tilavuus 50 l
 • Mitat (p x l x k): 1260 x 475 x 940 mm
 • Paino 10,5 kg
Bosch nurmikon ilmaaja

Bosch Verticut 1100 on sähkökäyttöinen nurmikonilmaaja, joka on varustettu tehokkaalla 1100 watin moottorilla ja työleveydellä 32 cm, mikä tekee siitä sopivan keskikokoisille nurmialueille.

Ilmaajan työsyvyys on säädettävissä neljälle eri tasolle, joten voit valita optimaalisen ilmanvaihdon syvyyden nurmikollesi. Ilmaajan terät ovat valmistettu kestävästä teräksestä ja niitä voidaan säätää ilmanvaihdon voimakkuuden mukaan. Myös käyttökorkeuden saa säädettyä helposti nurmikon ilmaamista, sammaleen ja nurmihuovan poistamista ja lehtien keräämistä varten.

Sähkökäyttöinen ilmaaja on tehokas ja luotettava vaihtoehto, joka soveltuu keskikokoisille nurmialueille. Sen käyttö on helppoa ja yksinkertaista, ja sen sähkökäyttöisyys mahdollistaa myös jatkuvan käytön ilman ärsyttävää akun lataamista. Et myöskään tarvitse bensaa sen käyttöön.

Kuitenkin, sähkökäyttöinen ilmaaja vaatii sähköliitäntää, mikä toki rajoittaa sen käyttöaluetta. Lisäksi sen käyttö voi olla meluisaa, joten suojakorvatulpat tulevat tarpeeseen.

Osta, koska:
Älä osta, koska:
Bosch Verticut 1100
Virtasenkauppa.fi
259 €

Paras perässä vedettävä numikon ilmaaja

Vedettävä nurmikon ilmaaja ja lannoittaja 32", Agri-Fab

 • Ilmaus ja lannoitus samassa
 • Helppokäyttöinen
 • Pitkäikäinen
Nurmikon ilmaaja ja lannoittaja

Agri-Fab 67610 on laadukas vedettävä nurmikon ilmaaja ja lannoitin, joka on suunniteltu helpottamaan nurmikon ylläpitoa. Laitteessa on myös kätevä lannoitussäiliö, joka levittää lannoitetta tasaisesti nurmikolle. Tämä yhdistelmätoiminto säästää aikaa ja vaivaa, koska nurmikkoa ei tarvitse ilmata ja lannoittaa erikseen.

Agri-Fab 67610 on helppo käyttää, koska se on vedettävä ja siinä on mukavan kevyt rakenne. Se liikkuu nurmikon yli vaivattomammin kuin raskaammat laitteet, joten sen käyttäminen ei vaadi suuria fyysisiä ponniostuksia. Sen kuin liität laitteen ajokkiisi ja annat mennä. Laitteessa on myös terät, jotka on valmistettu kestävästä teräksestä, joten ne ovat pitkäikäiset ja kestävät useita käyttökertoja.

Toisaalta, Agri-Fab 67610:n haittapuolena voi olla sen käytön hankaluus epätasaisilla nurmikoilla. Jos nurmikko on kumpuileva tai maassa on paljon kiviä, ilmaajan käyttö voi olla hankalaa.

Osta, koska:
Älä osta, koska:
Agri-Fab 67610
Virtasenkauppa.fi
647 €
Lisävalot autoon

Näin valitset oikeat lisävalot autoon

Suomessa pimeät talvi-illat ja haastavat sääolosuhteet ovat arkipäivää, ja hyvä näkyvyys liikenteessä on elintärkeää. Auton lisävalot ovat erinomainen tapa parantaa näkyvyyttä ja lisätä liikenneturvallisuutta erityisesti