lumilinko

Paras lumilinko – Lumilingot vertailussa

Kun talvi saapuu ja lumi peittää maan, lumitöiden tekeminen muuttuu välttämättömäksi osaksi arkea monille. Lumen luominen on fyysisesti raskasta ja aikaa vievää hommaa, mutta onneksi moderni teknologia tarjoaa ratkaisun tähän talviseen haasteeseen – lumilinko. Lumilinko on laite, joka tekee lumitöistä huomattavasti helpompaa ja nopeampaa. Tässä artikkelissa vertailemme parhaat lumilingot.

Artikkelin lopusta löydät lisää tietoa lumilingon hankinnasta ja mitä tulee ottaa huomioon sopivan lumilingon valinnassa.

Parhaat lumilingot keskikokoiselle kiinteistölle

Fornorth Lumilinko S5500

 • Tehokas lumilinko
 • Moottori: 6,5 HP talvimoottori
 • Käynnistys: Sähkö- ja vedettäväkäynnistys
 • Polttoainetankin tilavuus: 3.6 l
 • Lumen maksimisyvyys: 510 mm
Lumilinko

Fornorth S5500:ssa on vahva ja luotettava 6,5 hevosvoiman talvimoottori, joka takaa nopean ja tehokkaan lumenluonnin. Voit käynnistää moottorin helposti joko sähkö- tai vetokäynnistyksellä, mikä lisää käyttömukavuutta.

Lisäksi Lumilinko S5500:ssa on viisi vaihdetta eteenpäin ja kaksi taaksepäin, mikä mahdollistaa sopivan nopeuden valitsemisen erilaisiin lumiolosuhteisiin. Voit säätää linkoa tarpeesi mukaan, ja itsevetävät 13 tuuman renkaat tekevät liikkumisesta vaivatonta.

Koneessa on myös tilava 3,6 litran polttoainesäiliö, joka mahdollistaa suuren alueen käsittelyn yhdellä tankillisella. Tämä tarkoittaa vähemmän keskeytyksiä ja enemmän lumen pudottamista.

Lumilinko S5500:n heittokorkeutta voi säätää portaattomasti, mikä antaa sinulle täyden hallinnan lumen liikkumisesta. Teräsheittoputki kääntyy 190 astetta ja voi heittää lunta 5-15 metrin päähän.

Yksi Lumilinko S5500:n suurista eduista on sen helppokäyttöisyys ja tehokkuus. Se on ihanteellinen työkalu lumenluontiin niin kotipihalla kuin suuremmillakin alueilla.

Fornorth 5500
Hobbybox
1299 €

Fornorth Lumilinko S4100

 • Myyntimenestys
 • Vaihteet: 4 eteen, 2 taakse
 • Toimintaleveys: 560 mm
Lumilinko fornorth

Fornorth S4100 on suunniteltu hoitamaan lumitöitä niin pienissä yksityispihoissa kuin laajemmillakin alueilla. Voit unohtaa ahtaat aurauspolut ja kinokset, sillä Fornorth Lumilinko pitää pihat ja kulkuväylät puhtaina.

Fornorth Lumilinko S4100:n sydän on sen 6,5 hevosvoimainen talvimoottori, joka varmistaa, että lumen poistaminen on nopeaa ja vaivatonta. Moottori käynnistyy vedettävästä käynnistimestä, ja voit valita neljä eteenpäin menevää vaihdetta ja kaksi taaksepäin menevää vaihdetta tarpeesi mukaan. Näin voit säätää etenemisnopeutta ja hallita lumityöskentelyäsi tehokkaasti.

Lumilinkon iso 3 litran polttoainesäiliö varmistaa, että voit käsitellä suurempia alueita yhdellä tankillisella polttoainetta. Sen suuret 13” renkaat ovat itsevetäviä, mikä helpottaa liikkumista myös paksummissa lumikinoksissa. Heittoputken heittokorkeuden portaaton säätö ja 190 asteen kääntösäde takaavat sen, että voit ohjata lumen haluamaasi suuntaan ja saavuttaa optimaalisen tuloksen.

Fornorth Lumilinko S4100 on suunniteltu helpottamaan lumitöitäsi ja tekemään niistä vähemmän vaivalloisia. Sen kompakti koko ja tehokkuus tekevät siitä ihanteellisen apurin talvisiin lumitöihin.

Fornorth Lumilinko S4100
Hobbybox
999 €

Paras lumilinko suurille kiinteistöille

Fornorth Lumilinko S7600

 • Lumilinko kattavilla ominaisuuksilla isommankin kiinteistön linkoamiseen
 • Vaihteet: 6 eteen, 2 taakse
 • Toimintaleveys: 700 mm

Fornorth S7600 on melkoinen voimanpesä. Se on suunniteltu hoitamaan isotkin lumimassat, olipa kyseessä sitten oma pihasi tai laajempi alue, kuten parkkipaikka. Ei enää ahdasta ja aikaavievää auraamista, sillä Fornorth Lumilinko tekee lumitöistä suorastaan nautinnollisia.

Fornorth Lumilinko S7600:n sydän on sen 11 hevosvoimainen talvimoottori, joka käynnistyy vaivatta joko sähköisesti tai vetokäynnistyksellä. Moottori tarjoaa voimaa ja nopeutta, joten voit luottaa siihen, että lumi väistyy tieltäsi nopeasti ja tehokkaasti. Linkolla on 6 vaihdetta eteenpäin ja 2 taaksepäin, joten voit säätää etenemisnopeutta tarpeesi mukaan. Etenemisnopeudet vaihtelevat 1,4 km/h ja 4 km/h välillä, joten voit sovittaa ne lumimassan ja olosuhteiden mukaan.

 

Tämä lumilinko ei pelkästään poista lunta laajalta alueelta vaan tekee sen myös vaivattomasti. Sen 70 cm työskentelyleveys tarkoittaa sitä, että voit puhdistaa suurenkin alueen nopeasti. Heittotorven portaaton säätö ja kääntösäde 190 astetta takaavat sen, että voit ohjata lumen juuri haluamaasi suuntaan ja saavuttaa optimaalisen tuloksen.

Fornorth Lumilinko S7600:ssa on myös muita käyttäjäystävällisiä ominaisuuksia, kuten kädenlämmittimet, jotta voit pitää sormesi lämpiminä kovimmillakin pakkasilla. Tämä lisää käyttömukavuutta ja auttaa sinua pysymään lämpimänä ja mukavana lumitöiden aikana.

Lumitöiden ei enää tarvitse olla vaivalloisia ja aikaa vieviä. Fornorth Lumilinko S7600:n avulla voit nauttia lumisista päivistä ja varmistaa, että pihasi ja kulkuväyläsi pysyvät puhtaina ja turvallisina.

Fornorth S7600
Hobbybox
1999 €

Edullisin lumilinko

Lumilinko SnowLine 46 E, AL-KO

 • Hyvä lumilinko pieniin lumitöihin
 • Toimii helposti sähköllä
 • Ergonominen ja kevyt käyttää
 • Varastoituu todella pieneen tilaan
Lumilinko

SnowLine 46 E lumilinko on varustettu hiljaisella sähkömoottorilla, mikä tekee siitä erinomaisen valinnan esimerkiksi omakotitalon pihoille. Sen ohjaustangon korkeutta voi säätää käyttäjän pituuden mukaan, mikä takaa parhaan käyttöergonomian ja mukavan työskentelyasennon. SnowLine 46 E on myös kätevän kompakti ja vaatii vain vähän säilytystilaa. Kun lumityöt on hoidettu, voit taittaa sen helposti kasaan säilytystä varten, mikä säästää tilaa esimerkiksi autotallissa tai varastossa. Muista kuitenkin käyttää riittävän vahvaa, vähintään 3×2,5mm² jatkojohtoa laitteen kanssa varmistaaksesi sen turvallisen käytön.

SnowLine 46 E:n tehokas sähkömoottori takaa sen, että voit luoda helposti väylän lumesta ja liikkua vaivatta. Lumilinko toimii 230 V verkkovirralla ja tarjoaa yksivaiheisen linkouksen. Käynnistäminen on vaivatonta, sillä se tapahtuu ainoastaan suojakytkimestä, mikä tekee siitä turvallisen käyttää.

Lingon käyttö on helppoa ja kätevää. Siinä on kantokahva, mikä helpottaa kuljettamista ja siirtämistä tarvittaessa. Voit säätää heittotorvea veivistä 190° portaattomasti, jolloin saat lumen suunnattua juuri haluamaasi suuntaan.

SnowLine 46 E on täydellinen valinta pieniin lumitöihin, kuten pihateiden ja -polkujen puhdistamiseen. Sen 46 cm työskentelyleveys ja 30 cm työskentelykorkeus tekevät siitä tehokkaan apulaisen lumitöihisi. Lisäksi voit heittää lumen jopa 10 metrin päähän, mikä mahdollistaa lumikinosten tehokkaan poistamisen.

Tämä sähkökäyttöinen lumilinko on erinomainen valinta, kun haluat helpottaa talvisten lumitöiden vaivaa. Sen helppo säilytettävyys, käyttömukavuus ja tehokkuus tekevät siitä erinomaisen työkalun talven haasteisiin.

SnowLine 46 E
Virtasenkauppa.fi
259 €

Miksi kannattaa hankkia lumilinko?

 1. Säästät aikaa ja vaivaa: Lumilinko tekee lumitöistä huomattavasti nopeampaa ja helpompaa verrattuna käsityöhön. Sen avulla voit puhdistaa suuretkin alueet lyhyessä ajassa, jättäen enemmän aikaa muille talviseen puuhasteluun tai rennompaan oleskeluun sisällä.
 2. Vähemmän fyysistä rasitusta: Käsin lumen luominen ja lapion käyttäminen voi aiheuttaa selkäkipuja ja muita lihaskipuja. Lumilinko ottaa suurimman osan fyysisestä rasituksesta pois ja tekee lumitöistä ergonomisempaa.
 3. Tarkkuus ja tehokkuus: Lumilinko poistaa lumen tasaisesti ja tehokkaasti, jolloin lopputulos on siisti ja houkutteleva. Se voi käsitellä erilaisia lumityyppejä ja lumikerroksia.
 4. Turvallisuus: Lumilinko auttaa pitämään kulkureitit ja ajoväylät turvallisina poistamalla liukkauden aiheuttajat. Tämä on erityisen tärkeää estääkseen kaatumiset ja liikenneonnettomuudet.

Kuinka valita oikea lumilinko

 1. Käyttöalueen koko: Aloita miettimällä, kuinka suuri alue sinun täytyy pitää lumettomana. Pienemmälle alueelle riittää kompakti lumilinko, kun taas suuremmille alueille tarvitset tehokkaamman mallin.
 2. Lumen tyyppi ja syvyys: Jos asut alueella, jossa lumi on yleensä kevyttä ja kuivaa, voit harkita pienempää lumilinkoa. Mutta jos saat usein runsaita lumisateita, tarvitset voimakkaamman lumilingon, joka selviytyy syvemmästä lumesta.
 3. Polttomoottori vai sähkö: Lumilinkoja on saatavilla sekä polttomoottorilla että sähkökäyttöisenä. Polttomoottorit tarjoavat enemmän tehoa, mutta sähkökäyttöiset ovat ympäristöystävällisempiä ja vaativat vähemmän huoltoa.
 4. Työn laatu: Tutki lumilinkosi ominaisuuksia, kuten heittoetäisyyttä ja leveyttä, sekä sen kykyä käsitellä erilaisia lumiolosuhteita.
 5. Helppokäyttöisyys: Valitse lumilinko, joka on helppo käynnistää ja hallita. Ergonomiset kahvat ja säätimet tekevät työstä miellyttävämpää.
 6. Huolto: Muista tarkistaa, kuinka helppoa on löytää varaosia ja saada huoltopalvelua valitsemallesi lumilingolle.

Yhteenveto

Lumilinko on ehdottomasti harkitsemisen arvoinen investointi, joka tekee talvisista lumitöistä huomattavasti mukavampaa ja tehokkaampaa. Valitse lumilinko huolella sen käyttöalueen ja lumityypin mukaan sekä ottaen huomioon oman käyttömukavuutesi. Oikein valittu lumilinko voi tehdä talvesta nautinnollisempaa ja antaa sinulle enemmän aikaa nauttia lumisista päivistä.

Lisävalot autoon

Näin valitset oikeat lisävalot autoon

Suomessa pimeät talvi-illat ja haastavat sääolosuhteet ovat arkipäivää, ja hyvä näkyvyys liikenteessä on elintärkeää. Auton lisävalot ovat erinomainen tapa parantaa näkyvyyttä ja lisätä liikenneturvallisuutta erityisesti