Oksasaha

Parhaat oksasahat vertailussa

Oksasaha on välttämätön työkalu puutarhan hoidossa ja siitä on paljon iloa innokkaalle kotipuutarhurille.

Oksasahaa käytetään monipuolisesti erilaisiin tehtäviin puutarhassa, kuten puiden ja pensaiden leikkaamiseen, oksien poistamiseen ja muotoiluun. Se soveltuu erityisesti paksujen tai kovien oksien leikkaamiseen, joihin tavalliset leikkurit eivät riitä. Oksasaha tarjoaa tehokkaan leikkaustyökalun, joka auttaa pitämään puutarhan kasvit terveinä ja hyvin hoidettuina.

Oksasahan käyttö alkaa oikean työkalun valinnalla, sahoja kun on saatavilla monia erilaisia. On tärkeää valita oksasaha, joka sopii työn vaatimuksiin: Esimerkiksi pitkä terä on hyödyllinen korkeiden tai vaikeasti saavutettavien oksien leikkaamiseen, kun taas taittuvat tai kokoontaittuvat mallit helpottavat kuljettamista ja säilytystä.

Tässä artikkelissa esittelemme markkinoiden parhaat oksasahat, jotta sinun olisi helpompi tehdä valinta. Mennäänpä siis listan pariin!

Parhaat oksasahat vertailussa:

Manuaaliset oksasahat

Oksasaha

FELCO 600 -oksasaha

 • Kokonaispituus: 350 mm
 • Teränpituus: 160 mm
 • Oksan maksimihalkaisija: 50 mm
 • Paino: 160 g
Oksasaha

Felico 600 kokemuksia:

Kokonaisuutena FELCO 600 -oksasaha on laadukas ja kestävä työkalu, joka tarjoaa tarkan leikkauskokemuksen. Sen kokoontaitettava muotoilu ja ergonominen kahva tekevät siitä kätevän käyttää, ja se soveltuu erilaisiin puutarhatöihin. Vaikka hinta voi olla korkeampi kuin joillain kilpailijoilla, se tarjoaa vastineeksi kestävyyttä ja ammattimaisen suorituskyvyn. Ennen ostopäätöksen tekemistä on hyvä harkita omia tarpeita ja budjettia varmistaaksesi, että tämä oksasaha sopii juuri sinulle.

Oksasaha

Osta, koska:

 1. Laatu ja kestävyys: FELCO on tunnettu korkealaatuisista puutarhatyökaluistaan, ja FELCO 600 -oksasaha ei ole poikkeus sääntöön. Se on valmistettu kestävistä materiaaleista, ja sen rakenne on suunniteltu kestämään pitkäaikaista käyttöä.
 2. Tarkkuus: Oksasahassa on terävät ja tehokkaat leikkuuterät, jotka mahdollistavat tarkan ja siistin leikkaamisen. Tämä on erityisen tärkeää puutarhatöissä, joissa tarvitaan tarkkuutta ja huolellisuutta.
 3. Kokoontaitettava muotoilu: FELCO 600 -oksasaha on kokoontaitettava, mikä tekee siitä erittäin kätevän kuljettaa ja säilyttää. Voit taittaa sen helposti pienempään kokoon, mikä säästää tilaa varastoinnissa tai kuljetuksessa.
 4. Ergonominen muotoilu: Oksasahassa on ergonominen kahva, joka tarjoaa mukavan otteen ja hyvän hallinnan leikattaessa. Tämä vähentää väsymystä ja parantaa käyttömukavuutta pitkäaikaisessa käytössä.
 5. Monipuolisuus: FELCO 600 -oksasahaa voi käyttää erilaisissa puutarhatöissä, kuten oksien sahaamisessa ja pensaiden leikkaamisessa. Se soveltuu hyvin sekä ammattikäyttöön että kotipuutarhureille.
 

Älä osta, koska:

 1. Koko: Vaikka kokoontaitettava muotoilu on kätevä kuljetuksessa ja säilytyksessä, jotkut käyttäjät voivat pitää sen kokoa pienempänä kuin heidän tarpeisiinsa sopivaa. Tämä voi olla ongelma, jos käytössä tarvitaan pidempää terää.
FELCO 600
Staypro
44,30 €

FISKARS Professional -oksasaha

 • Leveys: 490 mm
 • Pituus: 98 mm
 • Paino: 230 g

Fiskars Professional kokemuksia

Kokonaisuutena FISKARS Professional -oksasaha on korkealaatuinen ja kestävä työkalu, joka tarjoaa tehokkaan ja tarkan leikkauskokemuksen. Sen ergonominen muotoilu ja helppokäyttöisyys tekevät siitä mukavan käyttää. Vaikka hinta voi olla korkeampi kuin joillakin kilpailijoilla, tämä oksasaha tarjoaa vastineeksi kestävyyttä ja erinomaista suorituskykyä ammattikäyttöön tai vaativiin puutarhatöihin. On kuitenkin aina tärkeää harkita omaa budjettia ja tarpeita ennen ostopäätöksen tekemistä.

Osta, koska:

 1. Laatu ja kestävyys: FISKARS on tunnettu korkealaatuisista puutarhatyökaluistaan, ja FISKARS Professional -oksasaha jatkaa tätä perinnettä. Se on valmistettu laadukkaista materiaaleista ja suunniteltu kestämään pitkäaikaista käyttöä.
 2. Tehokas leikkaus: Oksasahassa on tehokkaat terät, jotka mahdollistavat nopean ja tarkan leikkaamisen. Terät ovat teräviä ja kestäviä, mikä tekee siitä erinomaisen valinnan vaativiin puutarhatöihin.
 3. Ergonominen muotoilu: Oksasahassa on ergonominen kahva, joka tarjoaa hyvän otteen ja parantaa käyttömukavuutta. Tämä vähentää käyttäjän väsymystä ja mahdollistaa pitkäaikaisen käytön ilman epämukavuutta.
 4. Helppokäyttöisyys: FISKARS Professional -oksasaha on suunniteltu helppokäyttöiseksi. Terän vaihto on nopeaa ja vaivatonta, ja se tarjoaa monipuolisia leikkausmahdollisuuksia eri puulajeille ja oksien kokoille.
 5. Monipuolisuus: Tämä oksasaha soveltuu sekä ammattilaisille että kotipuutarhureille. Sen avulla voit leikata paksuja oksia ja pensaita tarkasti ja tehokkaasti.

Älä oska, koska:

 1. Hinta: FISKARS Professional -oksasaha voi olla hintavampi kuin jotkut kilpailevat tuotteet markkinoilla. Tämä voi olla haittapuoli budjettitietoisille ostajille.
 2. Paino: Oksasaha voi olla hieman painavampi kuin jotkin muut mallit. Tämä voi aiheuttaa käden väsymistä pitkäaikaisessa käytössä.
FISKARS Professional
Staypro
87 €

Moottoroidut oksasahat

Oksasaha

EGO PSA1000

 • Laipan pituus: 250 mm
 • Ketjunjako: 9.5 mm
 • Ketjun mitat: 1.1 mm
 • Paino ilman akkua: 2,2 kg
EGO PSa Oksasaha

EGO PSA 1000 kokemuksia:

Kokonaisuutena EGO PSA1000 -moottorioksasaha tarjoaa tehokkaan ja kätevän työkalun puutarhatöihin. Sen keveys, langaton käyttö ja helppo käynnistys tekevät siitä miellyttävän käyttää. Vaikka se vaatii akun toimiakseen, se tarjoaa portaattoman ja hiljaisen toiminnan edut.

Osta, koska:

 1. Tehokas moottoriohjaus: EGO PSA1000 on varustettu moottorilla, mikä tekee siitä erittäin tehokkaan työkalun. Moottorin ansiosta oksien sahaaminen on helpompaa ja vaivattomampaa verrattuna perinteisiin käsikäyttöisiin oksasahoihin.
 2. Portaattomuus: Moottorilla varustettu oksasaha tarjoaa langattoman ja portaattoman käytön, mikä mahdollistaa helpon liikkumisen puutarhassa. Et tarvitse johtoja tai polttoainetta, joten voit työskennellä vapaasti ilman rajoituksia.
 3. Kevyt ja kompakti: EGO PSA1000 on suunniteltu kevyeksi ja kompaktiksi, mikä tekee siitä helppokäyttöisen. Sen keveys auttaa vähentämään väsymystä pitkäaikaisessa käytössä ja mahdollistaa vaivattoman liikkumisen työskentelyalueella.
 4. Hiljainen: Moottoriohjattu oksasaha toimii hiljaisesti verrattuna perinteisiin polttomoottorityökaluihin. Tämä on etu sekä käyttäjän mukavuuden että ympäristön kannalta.
 5. Helppo käynnistys: EGO PSA1000 käynnistyy helposti yhdellä painikkeella tai liipaisimen avulla. Sinun ei tarvitse vetää köyttä tai tehdä muita monimutkaisia käynnistystoimenpiteitä.

Älä osta, koska:

 1. Riippuvuus akusta: EGO PSA1000 vaatii toimiakseen akun. Vaikka tämä tarjoaa langattoman käytön vapauden, se voi aiheuttaa ongelmia, jos akku loppuu kesken työn. Sinun on varmistettava, että akku on täynnä tai hankittava ylimääräinen akku pitkäaikaisiin projekteihin.
 2. Hinta: Moottorilla varustettu oksasaha voi olla kalliimpi kuin perinteiset käsikäyttöiset oksasahat. Tämä voi olla haittapuoli budjettitietoisille ostajille.
EGO PSA1000
Staypro
199 €

DEWALT DCMPS567N-XJ -akkukäyttöinen oksasaha

 • Laipan pituus: 200 mm
 • Jännite: 18 V
 • Akkukapasiteetti: 5,0 Ah
 • Akkutyyppi: Li-Ion
 • Terän pituus: 20 cm
Oksasaha

Dewalt DCMPS567N-XJ kokemuksia:

Kokonaisuutena DEWALT DCMPS567N-XJ -akkukäyttöinen oksasaha tarjoaa kätevän ja langattoman työkalun puutarhatöihin. Sen suorituskyky, helppo käynnistys ja turvallisuusominaisuudet tekevät siitä houkuttelevan vaihtoehdon. On kuitenkin tärkeää huomioida, että akku ja laturi eivät sisälly pakkaukseen, ja lisäkustannukset saattavat syntyä niiden hankinnasta erikseen. Budjettitietoisten ostajien kannattaa ottaa tämä huomioon ennen ostopäätöksen tekemistä.

Osta, koska:

 1. Portaattomuus: DEWALT DCMPS567N-XJ on akkukäyttöinen oksasaha, mikä tarjoaa langattoman ja portaattoman käytön. Tämä tekee siitä erittäin helppokäyttöisen ja mahdollistaa työskentelyn missä tahansa puutarhassa ilman johtoja tai polttoainetta.
 2. Suorituskyky: Oksasahassa on voimakas harjaton moottori, joka mahdollistaa tehokkaan leikkaamisen. Voit sahata oksia nopeasti ja tarkasti ilman suurta ponnistelua.
 3. Helppo käynnistys: Saja käynnistyy helposti painikkeesta tai liipaisimesta. Sinun ei tarvitse vetää köyttä tai tehdä muita monimutkaisia käynnistystoimenpiteitä.
 4. Kevyt ja kompakti: Oksasaha on suunniteltu kevyeksi ja kompaktiksi, mikä tekee siitä helppokäyttöisen ja helposti hallittavan. Kevyempi paino vähentää käyttäjän väsymystä pitkäaikaisessa käytössä ja mahdollistaa vaivattoman liikkumisen työskentelyalueella.
 5. Turvallisuusominaisuudet: Oksasahassa on turvallisuutta parantavia ominaisuuksia, kuten ketjujarru ja suojakotelo. Nämä ominaisuudet vähentävät tapaturmariskiä ja tekevät työskentelystä turvallisempaa.
 

Älä osta, koska:

 1. Akku ja laturi eivät sisälly: DEWALT DCMPS567N-XJ toimitetaan ilman akkua ja laturia. Sinun on siis hankittava ne erikseen.
 2. Hinta: Akkukäyttöiset työkalut, kuten tämä oksasaha, voivat olla hieman kalliimpia kuin perinteiset käsikäyttöiset vaihtoehdot.
DEWALT DCMPS567N-XJ
Staypro
199 €

MILWAUKEE M12 FHS-602X -akkukäyttöinen oksasaha:

 • Jännite: 12V
 • Akun kapasiteetti: 6,0Ah
 • Paristotyyppi: Li-ion
 • Ketjun nopeus: 5 m/s
 • Laipan pituus: 15 cm
 • Työpituus, laippa: 14 cm
 • Paino (akun kanssa): 2,3 kg
Milwaukee Oksasaha

MILWAUKEE M12 FHS-602X kokemuksia:

Kokonaisuutena MILWAUKEE M12 FHS-602X -akkukäyttöinen oksasaha tarjoaa kätevän ja langattoman työkalun puutarhatöihin. Sen tehokas suorituskyky, mukana toimitettu akku ja laturi sekä kevyt ja kompakti muotoilu tekevät siitä houkuttelevan vaihtoehdon!

Milwaukee Oksasaha

Osta, koska:

 1. Langaton ja kannettava: MILWAUKEE M12 FHS-602X on akkukäyttöinen oksasaha, joka tarjoaa langattoman ja kannettavan käytön. Voit työskennellä vapaasti ilman johtoja tai polttoainetta, mikä tekee siitä erittäin kätevän puutarhatöissä.
 2. Tehokas suorituskyky: Oksasahassa on tehokas moottori, joka tarjoaa riittävästi voimaa leikkaamiseen. Voit sahata oksia nopeasti ja tehokkaasti ilman suurta ponnistelua.
 3. Mukana akku ja laturi: MILWAUKEE M12 FHS-602X toimitetaan sisäänrakennetun akun ja laturin kanssa. Tämä tekee siitä valmiin käytettäväksi heti ostamisen jälkeen, ja sinun ei tarvitse hankkia niitä erikseen.
 4. Kevyt ja kompakti muotoilu: Oksasaha on suunniteltu kevyeksi ja kompaktiksi, mikä tekee siitä helppokäyttöisen. Kevyempi paino vähentää käyttäjän väsymystä pitkäaikaisessa käytössä ja mahdollistaa vaivattoman liikkumisen työskentelyalueella.
 5. Helppo käynnistys ja käyttö: oksasaha käynnistyy helposti yhdellä painikkeella tai liipaisimella. Sen käyttö on vaivatonta.
 

Älä osta, koska:

 1. Rajoitettu akun kesto: Akkukäyttöisellä oksasahalla voi olla rajoitettu käyttöaika yhdellä latauksella. Tämä voi vaikuttaa pitkäkestoisiin projekteihin, ja tarvittaessa saatat joutua vaihtamaan akun kesken työn.
 2. Hinta: Akkukäyttöiset työkalut voivat olla hieman kalliimpia kuin perinteiset käsikäyttöiset vaihtoehdot. Budjettitietoisten ostajien kannattaa ottaa tämä huomioon ennen ostopäätöksen tekemistä.
MILWAUKEE M12 FHS-602X
Staypro
596,10 €

Näin käytät oksasahaa oikeaoppisesti ja turvallisesti:

Ennen leikkaamisen aloittamista on tärkeää tarkastella puuta tai kasvia ja päättää, mitkä oksat on poistettava. Varmista, että sinulla on asianmukaiset suojavarusteet, kuten käsineet ja suojalasit, ennen työn aloittamista.

Kun olet valmis, sijoita oksasahan terä oksan halutulle leikkauskohdalle. Käytä molempia käsiäsi ja tee tasaisia ja hallittuja vetoja terällä, käyttäen sopivasti voimaa tarvittaessa.

On tärkeää leikata oksa oikeasta kohdasta, läheltä runkoa tai haaraa, jotta vältetään turhat vauriot tai infektioriski. Muista myös pitää huolta terän terävyydestä ja tarvittaessa teroita sitä säännöllisesti.

Oksasahaa käytettäessä on tärkeää olla varovainen ja kiinnittää huomiota ympäristöön sekä muihin ihmisiin. Varmista, että leikkaat oksat turvallisessa ympäristössä ja että sinulla on hyvä tasapaino ja tukeva jalansija. Älä koskaan ylitä oksasahan käyttörajaa tai yritä leikata liian paksuja oksia, jotka ylittävät sen kapasiteetin.

Oksasahan säännöllinen huolto ja puhdistus ovat myös tärkeitä sen tehokkaan ja pitkäaikaisen käytön varmistamiseksi. Puhdista terä käytön jälkeen poistamalla mahdolliset roskat ja öljyä se asianmukaisesti. Varmista myös, että terä pysyy terävänä ja tarvittaessa teroita sitä.

Kaiken kaikkiaan oksasaha on arvokas työkalu puutarhassa. Sen avulla voit leikata ja karsia kasveja tarkasti ja tehokkaasti, mikä auttaa ylläpitämään puutarhan terveyttä ja kauneutta. Muista aina käyttää oksasahaa varovaisesti ja turvallisesti, ja nauti sen tarjoamista eduista puutarhan hoidossa.

Lisävalot autoon

Näin valitset oikeat lisävalot autoon

Suomessa pimeät talvi-illat ja haastavat sääolosuhteet ovat arkipäivää, ja hyvä näkyvyys liikenteessä on elintärkeää. Auton lisävalot ovat erinomainen tapa parantaa näkyvyyttä ja lisätä liikenneturvallisuutta erityisesti