Sähköhammasharja

Vertailussa parhaat sähköhammasharjat 2023

Hammaslääkärisi on varmasti suositellut sinulle sähköhammasharjan hankintaa. Sähköhammasharja onkin ehdottomasti tehokkain tapa puhdistaa hampaat kunnolla ja perusteellisesti, sillä käsipelillä ei koskaan saa samanlaista harjaustehoa kuin sähköisellä laitteella. Sähköhammasharja on myös helppo tapa harjat legot putipuhtaaksi, sillä et joudu itse veivaamaan kättäsi edes takaisin harjatessasi hampaitasi sähköhammasharjalla – sinun tarvitsee vain hitaasti kuljettaa harjaa suussasi ja laite hoitaa homman puolestasi!

Parhaimmillaan sähköhammasharjalla pesun jälkeen suussa on sama tunne kuin silloin kun olisit juuri astunut ulos hammaslääkärin vastaanotolta. Mutta kuinka valita itselle sopiva sähköhammasharja? Sähköhammasharjoja kieltämättä on moneen lähtöön ja valikoimasta voi ymmärrettävästi mennä hiukan sekaisin. Hyvän sähköhammasharjan salaisuus piilee useammassakin seikassa ja tämän artikkelin luettuasi ymmärrät, mitä ominaisuuksia tahdot sähköhammasharjassasi olevan.

Lopussa vertailemme tämän hetken parhaat sähköhammasharjat.

Miksi sähköhammasharja?

Sähköhammasharja

Sähköhammasharja puhdistaa hampaasi paljon tehokkaammin kuin tavallinen manuaalinen harja. Tiesitkö, että henkilöt, jotka käyttävät sähköhammasharjaa, sairastuvat epätodennäköisemmin iensairauksiin kuin tavallista hammasharjaa käyttävät? Hoitamaton ientulehdus voi aiheuttaa jopa hampaan irtoamisen, mutta ei siinä vielä kaikki. Ientulehdus on itse asiassa iso terveysriski kokonaisterveydelle, sillä syvällä ikenissä oleva tulehdus voi vastata pinta-alaltaan jopa kämmenen kokoista avohaavaa. Tämä taas on bakteereille suora tie verenkiertoon ja sitä kautta myös sydämeen. Ota siis hammasasiat vakavasti.

Sähköhammasharjan omistaminen ei tee itsessään autuaaksi, vaan sitä täytyy myös käyttää, mieluiten kahdesti päivässä ja kahden minuutin ajan kerrallaan. Lisäksi hammasterveyden ammattilaiset suosittelevat hammaslankaa tai- harjaa.

Ota huomioon nämä ominaisuudet valitessasi sähköhammasharjaa

Sähköhammasharja

Koko

Kyllä vain, sähköhammasharjoja on olemassa eri kokoja. Onhan olemassa eri kokoisia suitakin! Sähköhammasharja ei saa tuntua isolta möhkäleeltä suussasi ja sitä pitää pystyä käsittelemään vaivatta, koska muuten sitä on haastavaa liikutella hampaiden ympärillä.

Valitse siis malli, joka ei ole suuhusi liian suuri.

Harjaustilat

Laadukkaimmissa harjoissa on useita erilaisia harjaustiloja, jotka helpottavat harjausta kummasti. Erilaisten tilojen ansiosta voit puhdistaa hampaat perusteellisemmin ja saada juuri sen saman tunteen jonka hammaslääkärisi saa hampaisiisi.

Useimmissa malleissa on vähintäänkin kaksi harjaustilaa – vakiotila ja herkkä tila. Vakiotila on tarkoitettu jokapäiväiseen puhdistukseen ja herkkä sopii ihmisille, joilla on esimerkiksi vetäytyneet ikenet.

Ajastimet

Hyvän sähköhammasharjan tunnistaa siitä, että siinä on ajastin, joka ilmoittaa kun olet harjannut hampaita riittävän pitkään. Asiantuntijat sanovat, että hampaita tulisi harjata kaksi minuuttia kerrallaan – ja se voi joskus tuntua jopa yllättävän pitkältä ajalta! Siksi moni pesee hampaitaan ajatuksissaan liian vähän aikaa, eikä puhdistustulos ole perusteellinen.

Ajastin ilmoittaa esimerkiksi tärinällä kun kaksi minuuttia on kulunut, eikä sinun tarvitse itse laskea sekunteja. 😊

Harjaspäiden määrä ja kovuus

Muista tarkistaa, millaisia harjaspäitä hammasharjasi mukana tulee. Suosittelemme joko tavallista harjaspäätä tai timantin muotoista harjaspäätä, joka löytyy esimerkiksi Philips SoniCare -mallista.

Olet myös ehkä joskus hammasharjahyllyllä pähkäillyt, pitääkö ottaa kova vai pehmeä harjaspää. Tämä onkin osittain makukysymys, ja kokeilemalla löydät itseäsi miellyttävän vaihtoehdon. Kannattaa kuitenkin aloittaa pehmeästä, sillä se on useimmille hyvä valinta. Valitse pehmeä harja aina, jos ikenesi ovat herkät.

Parhaat hammasharjat vertailussa

Sähköhammasharja

Alle olemme valinneet parhaat hammasharjat eri ominaisuuksilla varusteltuina, jotta sinun olisi helpompi valita itsellesi sopiva harja. Olemme valinneet parhaat harjat seuraavanlaisiin kategorioihin:

  • Paras hammasharja alle 100 euroa
  • Paras hammasharja alle 70 euroa
  • Paras hammasharja (sinulle, joka haluat vain parasta)
  • Paras lasten hammasharja

Paras hammasharja alle 100 euroa

Käyttäjien kokemuksia:

En ole käyttänyt sähköhammasharjaa moneen vuoteen, ja silloin pidin sitä epäkäytännöllisenä. Olin siis sekä skeptinen että utelias testatessani tätä. Ja olin erittäin iloisesti yllättynyt! Hammasharja on helppo saada kaikkialle ja tuntuu mukavalta harjauksen aikana. Hammasharja on erittäin kevyt ja helppokäyttöinen – ja hampaat tuntuu puhdistetulta kunnolla jälkeenpäin.

Miksi kannattaa ostaa:

25 miljoonaa tyytyväistä käyttäjää ei voi olla väärässä. Philips tekee laadukkaita sähköhammasharjoja, eikä ProtectiveClean ole poikkeus. Harja on mukavan helppokäyttöinen ja sillä hampaasi puhdistuvat täydellisesti. Kivana käytännöllisenä lisänä harjassa on älykäs paineanturi, joka kertoo kun painat liian kovaa ja BrushSync-toiminto valitsee sopivan tilan harjaspäälle, jonka olet harjaasi valinnut. Nämä ominaisuudet tekevät ProtectiveCleanista samalla tehokkaan, mutta hellävaraisen harjan hyvällä hinta-laatusuhteella.

Paras hammasharja alle 70 euroa

Käyttäjien kokemuksia:

Ostin tämän harjan kuukausi sitten ja olen käyttänyt joka päivä. Olen ollut todella tyytyväinen – puhdasta tulee! Epäröin hieman ostoa, koska pyöreä harjas on markkinajohtaja, mutta tämä tavallisen hammasharjan näköinen malli on ihan huippu. Pienetkin kolot tulevat puhtaiksi. Ääni on paljon miedompi kuin pyöreällä pörisijällä.

Täysin erilainen harjauskokemus. Ultranopea harjanliike tuntuu kutittavalta ikeniä vasten, mutta hellästi eikä ärsytystä synny ollenkaan. Tämä harja onnistuu puhdistamaan hampaat täydellisesti ja hellästi. Ensimmäisen kokeilukerran jälkeen oli syytä hymyyn, kun kokemus oli niin miellyttävä.

Miksi kannattaa ostaa:

Philips Sonicare ProtectiveClean 4300 HX6800 tarjoilee hellivän tehokasta puhdistustehoa. Tutkimusten mukaan tämä harja poistaa jopa 7 kertaa enemmän plakkia kuin manuaalinen hammasharja ja sillä puhdistuu tehokkaasti niin hammasvälit kuin ienrajatkin.

BrushSync-teknologia hyödyntää mikrosiruja sykronoimalla harjaspään hammasharjan varren kanssa ja älykkäästi seuraa, kuinka pitkään ja kovaa harjaat hampaitasi. Harja muistuttaa sinua myös, kun harjapää on aika vaihtaa uuteen.

Ihan erityisen tästä harjasta tekee sen patentoitu Sonic -teknologia, jonka avulla harja poistaa plakkia myös hampaiden välistä ja ienrajasta asti. Harja hyrrää jopa 62 000 harjausliikettä minuutissa ja sen todella tuntee ja näkee – minuutissa hammastahna vaahtoaa kupliksi, jotka työntyvät hampaiden väliin. Hammasharjan on kliinisesti todistettu parantavan ikenien terveyttä merkittävästi kahdessa viikossa – bye bye ientulehdus!

Sonic-teknologia sopii myös hammasraudoille, paikatuille hampaille, kruunuille ja laminoiduille hampaille. Harjassa on kaksi ajastintoimintoa – toinen muistuttaa harjaamaan jokaista hammasneljännestä yhtä pitkään kutakin ja toinen muistuttaa suositellusta kahden minuutin harjausajasta. Paineentunnistin varoittaa, jos painat liian kovaa.

Paras hammasharja (sinulle, joka haluat parasta):

Käyttäjien kokemuksia:

Ostin tämän sähköhammasharjan noin kuukausi sitten ja olen ollut todella tyytyväinen! Laite on tehokas ja osoittaa, jos hampaita harjaa liian kovaa. Sovelluksen avulla on helppo seurata, että kaikki hampaat tulee harjattua. Musta väri on hieno!

En uskonut aiemmin, että sähköhammasharja olisi parempi kuin normaali. Nyt voin sanoa, että sain kuin uudet hampaat. Tunne illalla hampaiden pesun jälkeen on niin ihana. Hampaat tuntuvat puhtaammalta kuin koskaan. Tämä ostos oli hyvä!

Miksi kannattaa ostaa:

No nyt mennään! Oral-B Genius X 20400N on todellakin sähköhammasharjojen älykkö. Kun haluat viedä hampaiden harjauksesi uudelle levelille ja saada astetta hifimmän kokemuksen (sekä kehut hammaslääkäriltäsi), hanki Oral-B Genius. Tässä hammasharjassa on liiketunnistin ja tekoäly, ja se tunnistaa harjaustyylisi ja ohjaa harjausta, jotta saat parhaat tulokset harjauksestasi joka ikinen päivä. Enää sinun ei tarvitse arvailla, mistä kohdasta pitäisi harjata enemmän ja mistä vähemmän – tällä harjalla saat erinomaisen puhdistustuloksen ja terveet ikenet.

Genius suojaa herkkiä ikeniä ja auttaa ehkäisemään ienongelmia mullistavalla iensuojatekniikalla, 360 SmartRing ja paineentunnistin hälyttää ja hidastaa hammasharjan liikkeitä jos harjaat vahingossa liian voimakkalla kädellä. Harja myös ilmoittaa sinulle, mistä harjaat liikaa, jotta saat hellävaraisemmat harjaustottumukset. (Tiesitkö, että suurin osa meistä tiedostamattaan harjaa tiettyjä hampaita liikaa ja joitakin hampaita aivan liian vähän?) Voit yhdistää hammasharjasi älypuhelimeesi ja seurata hampaiden harjaustasi sitä kautta.

Harjassa on kuusi eri harjausohjelmaa, aikaväliajastin ja merkkivalot (ilmoittavat liiasta paineesta).

Tehokas litiumioniakku kestää yli kaksi viikkoa yhdellä latauksella. Oral-B on hammaslääkäreiden eniten suosittelema hammasharjamerkki, ja tällä harjalla et voi mennä mönkään.

Tietoja:

  • Harjaustilat: Ienhoito, hellävarainen, valkaisu, kielen puhdistus
  • Harjaustilojen määrä: 6
  • Aikaväliajastin 2 min
  • Merkkivalot: Liiallinen paine
  • Älypuhelimen kanssa yhteensopiva

Paras lasten sähköhammasharja

Käyttäjien kokemuksia:

Ostimme tämän 8-vuotiaalle pojallemme sähköhammasharjaksi, sillä tässä tuntui yhdistyvän kaikki mitä halusimme harjalta: Hellävaraiset harjakset, varoittaa jos painaa liian suurella voimalla, ajastin ja hyvä hinta-laatusuhde. Poika on tykännyt harjasta ja 3D-liikkeen ansiosta tekee puhtaampaa jälkeä kuin tavallisella sähköhammasharjalla.

Miksi kannattaa ostaa:

Hauskan värinen Oral-B Junior 6+ Sensi UltraThin kannustaa lastasi harjaamaan hampaat aamuin illoin (kuvassa violetti, saatavilla myös vihreänä). Harjassa on 3D-puhdistustekniikka, hyvin hellävaraiset harjakset ja ajastin, joka ilmoittaa kun hampaiden harjausaika on täynnä. Lisäksi ajastin opastaa 30 sekunnin välein vaihtamaan harjattavaa aluetta.

Erinomaisen tästä harjasta tekee sen 3D-tekniikka, joka poistaa plakkia tehokkaammin kuin tavallinen hammasharja. Harja lupaa hyrrätä jopa 28 800 sykkivää liikettä minuutissa. Lisäksi mallista löytyy paineenhallinta, joka suojaa ikeniä hidastamalla harjausnopeutta silloin, kun harja huomaa liiallisen paineen. Ladattava akku antaa 30 minuuttia käyttöaikaa täydellä latauksella.

Lisävalot autoon

Näin valitset oikeat lisävalot autoon

Suomessa pimeät talvi-illat ja haastavat sääolosuhteet ovat arkipäivää, ja hyvä näkyvyys liikenteessä on elintärkeää. Auton lisävalot ovat erinomainen tapa parantaa näkyvyyttä ja lisätä liikenneturvallisuutta erityisesti